Photo comics – D-ale carnavalului (Actul I)

Pe 30 ianuarie, ziua UNATC și ziua lui I. L. Caragiale, Arhiva de Teatru UNATC vă invită să citiți sau să recitiți primul alt al piesei D-ale carnavalului de I .L. Caragiale şi să descoperiți fotografiile spectacolului de absolvire cu acelaşi nume, din stagiunea 1979-1980 a IATC, într-un mod dinamic, jucăuș, dramatic, sub forma unui photo comics.

Spectacolul de la clasa de actorie a doamnei profesoare Sanda Manu, a avut premiera în data 1 februarie 1980, la Studioul de Teatru IATC, Casandra. Decorul și Costumele au fost semnate de Viorica Petrovici și de Marie-Jeanne Lecca, studente în anul III la Scenografie, Institutul de Arte Plastice N. Grigorescu, clasa profesorului Vasile Roman.

Distribuția a fost următoarea:
Florin Anton – Catindatul
Romeo Bărbosu – Nae Girimea
Constantin Chiriac – Iordache
Florin Chirpac – Chelnerul
Victoria Cociaș – Didina
Ion Georgescu – Ipistatul
Constantin Eli Măguleanu – Crăcănel
Ecaterina Nazare – Mița Baston
Cornelia Oseciuc – Masca
George Șofrag – Sergentul
Mihai Sorin Vasilescu – Pampon

În photo comics-ul D-ale Carnavalului (Actul I) veți putea descoperi și prima publicare a piesei lui Caragiale, textul propriu-zis fiind decupat din revista Convorbiri literare, 1mai 1885.

Arhiva de Teatru UNATC este un proiect demarat în martie 2021, care își propune recuperarea în imagini a istoriei teatrului creat și performat de studenții de la Facultatea de Teatru.

Vă dorim vizionare plăcută!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *